Øvrig rådgivning

 

Det er ikke altid helt enkelt, som virksomhedsejer, at drive en virksomhed, når man skal holde mange bolde i luften på en gang.

Der er mange regler og forhold, man skal have med i betragtning, når man skal have det bedste ud af sine anstrengelser.

Hvilken rådgivning kan vi tilbyde

 

Hos Revisionsfirmaet Peder Holt er vi uafhængige, kender din virksomhed og de muligheder og regler, der kan arbejdes med.

 

Vi kommer gerne og giver din virksomhed et boost. – Har du brug for et velment spark for at komme videre, eller skal du provokeres og udfordres – så ring.

 

Har du brug for ydelser, der ligger ud over vores arbejdsområde, så har vi et stort netværk af fagfolk, som vi kan stå inde for og derfor gerne anbefaler. – Det drejer sig om områder som f.eks. markedsføring, advokathjælp og finansiering.

 

Vi sørger for at give dig og din virksomhed netop den rådgivning/sparring som du efterspørger, så du som virksomhedsejer er i stand til at holde de mange bolde i luften på en gang.

 

Ønsker du at høre nærmere om hvad vi kan tilbyde din virksomhed så bedes du tage kontakt til én af følgende revisorer:

 • Registreret Revisor Mette Degn
 • Registreret Revisor Jimmi Lillelund Pedersen
 • Revisor Cand Merc Aud Tommy Mikkelsen

KONTAKT REVISIONSFIRMAET PEDER HOLT

 

 

Refusion af udenlandsk moms

Som momsregistreret virksomhed, kan du på visse betingelser få tilbagebetalt den moms, du har betalt i et andet EU-land. For at få momsen tilbage, skal du bl.a. sende en ansøgning til skattemyndighederne i det pågældende land.

 

Der kan f.eks. være tale om, at din virksomhed deltager i en udenlandsk messe og i den forbindelse har indkøbt varer og ydelser i det pågældende messeland.

Du skal opfylde visse betingelser

 • Du må ikke have haft momspligtig omsætning i det pågældende EU-land i den periode, som tilbagebetalingen vedrører.
 • Tilbagebetalingsbeløbet skal overstige et vist minimumsbeløb. *Minimumsbeløbet er forskelligt fra land til land.

Se minimumgrænserne i Præferencelisten fra EU-medlemslandene

* Minimumsbeløbet er i en del lande 50-400 Euro. 400 Euro er minimumsgrænsen hvis du søger en gang om året. 50 Euro er minimumsgrænsen hvis du søger flere gange i løbet af året.

 • Du skal være opmærksom på, at det er SKATs opfattelse, at hvis en virksomhed undlader at søge momsen tilbage i udlandet, vil denne moms skattemæssigt ikke blive betragtet som en driftsudgift, og vil derfor ikke kunne fradrages ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst.

Hvilke varer og ydelser kan du få tilbagebetalt momsen for?

Det er betalingslandets regler der gælder. Du kan derfor alene få tilbagebetalt momsen efter det pågældende lands regler. Fradragsreglerne er forskellige fra land til land.

 

Samtidig skal du også oplyse hvilken fradragssats din virksomhed har i Danmark.

 

Hvis du fx kun har ret til 80% momsfradrag i Danmark, og du har købt for 16,80 Euro i Tyskland, hvor momsen er 19% = 2,68 Euro – kan du kun få 1,60 Euro udbetalt.

 

Det samme gælder ved hotelophold og restaurationsbesøg. Der er virksomheden også kun berettiget til 50 eller 25% af momssatsen i det pågældende EU-land.

Hvordan får jeg momsen tilbagebetalt?

Du skal have momsen tilbage af den relevante myndighed i tilbagebetalingslandet. For at få betalt udenlandsk moms tilbage, skal du udfylde et ansøgningsskema hos SKAT i TastSelv Erhverv.

Skemaet finder du under punktet momsrefusion. SKAT sender så ansøgningsskemaet til den relevante myndighed i tilbagebetalingslandet.
Tilbagebetalingslandets afgørelse vil i nogle tilfælde blive sendt direkte til dig, og andre gange bliver den sendt til SKAT, der så sender den videre til dig.

Det tilbagebetalte beløb bliver i alle tilfælde sendt direkte fra myndigheden i tilbagebetalings- landet til din konto.

Din ansøgning skal mindst omfatte en tre-måneders periode og højst et kalenderår. Ansøgningsfristen er den 30. september for perioder i det foregående år.
SKAT kontrollerer at de relevante felter i ansøgningen er udfyldt, og at ansøger er momsregistreret i ansøgningsperioden.
Det er ikke SKATs opgave at kontrollere, at de indtastede oplysninger er korrekte. Det vil refusionslandet gøre.

Hvad skal der sendes med ansøgningen?

Du skal vedhæfte faktura for købte varer og ydelser, hvis tilbagebetalingslandet kræver dette – se præferencelisten.

Undgå fejl i din indberetning:

 • Når du handler skal du være opmærksom på, at der er leverandørnavn og -adresse, dato, faktura- eller kvitteringsnummer og beskrivelse af varens art. Nogle lande accepterer ikke forenklet faktura – så der skal der være et leverandør-/momsnummer.
 • Søg kun beløb der er over minimumsgrænserne – se præferencelisten.
 • Brug de rigtige koder for varer og ydelser. Du kan ikke anvende alle koder til alle lande – se liste for koder af varers og ydelsers art.
 • Lav fakturafiler i formaterne PDF, JPEG, eller TIFF. Du må gerne zippe fil(erne) før de vedhæftes ansøgningen.
 • Dine scannede bilag må max. fylde 5MB.
 • Du behøver ikke vedhæfte fakturaer til din ansøgning, når du søger hos Østrig, Bulgarien, Irland, Luxembourg, Holland, Portugal, Sverige og Slovenien. Hvis landene har brug for en eller flere fakturaer, vil de selv rekvirere dem.

Se liste med koder hos SKAT.dk 

Valg af repræsentant / momsbureau:

Virksomheder, der ønsker at anvende en repræsentant til ansøgning om momsrefusion, skal vælge sin repræsentant i TastSelv. Dette gøres ved at angive repræsentantens CVR-/SE nummer og autorisere den pågældende repræsentant til området ”Momsrefusion”. Det er kun muligt at vælge repræsentanter der er tilmeldt Revisorordningen i TastSelv Erhverv.
Hvis du overvejer at bruge en 3. part til at ansøge om momsrefusion, bør du vurdere om det ansøgte beløb er stort nok, til at det kan betale sig for virksomheden at bruge en 3. part.

 

Hos Revisionsfirmaet Peder Holt har vi ekspertisen til at assistere din virksomhed med hjælp og vejledning omkring refusion af udenlandsk moms.

Kom godt i gang med momsrefusion viaTastSelv Erhverv!

Tilmelding af en virksomhed til momsrefusion

 

En virksomhed der er tilmeldt TastSelv Moms vil også kunne anvende TastSelv Momsrefusion. Virksomheden skal dog tilmelde sig til momsrefusion, før menupunktet kommer frem i TastSelv.

Sådan tilmelder du dig til systemet

SKATs hjemmeside!

 

I perioder kan SKATs hjemmeside være ustabil, og da der ikke er mulighed for at gemme indtastede oplysninger midtvejs (skal indtastes i én omgang) – kan det være en god ide at indtaste oplysningerne i et regneark (Excel), og oploade oplysningerne som semikolon separerede filer for på den måde at være mindre afhængig af, at SKATs systemer fungerer over en længere indtastningsperiode.

 

På SKATs hjemmeside under linket http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=75364&vId=0 ligger der en Excel skabelon, som kan bruges til at indtaste købsoplysningerne i.

 

 

 

Rådgivning, Virksomhed, Finansering, Revisorer, Uafhængige, Fagfolk, Advokathjælp, Virksomhedsejer, Markedsføring, Sparring, Registreret Revisorer, Arbejdsområde, Udenlandsk Momsrefusion, SKAT, TastSelv Erhverv, Fradrag, Moms, Euro, EU, Bilag, Faktura.